Mats Pehrson leder kursen Leading SAFe® 4.5 – Agil transformation

Vi är stolta att berätta av vår medarbetare Mats Pehrson leder kursen ”Leading SAFe® 4.5 – Agil transformation” som arrangeras av NFI Utbildning. Mats är erfaren projektledare, coach och lärare med stor erfarenhet av att leda agila införanden och transformationer inom olika organisationer och branscher såsom bank, telekom och myndigheter, alltifrån teamnivån till tvärs genom organisationer från idé till leverans. Kursen ges 25-26 oktober och 20-21 november.

Här kan du läsa mer om kursen

Vi på Objektfabriken förstärker vårt team med ytterligare två seniora konsulter

Anders har lång erfarenhet av test, krav och att arbeta agilt i många olika branscher. Han har även mångårig erfarenhet av att utbilda och föreläsa inom test och krav, vilket han även kommer att fortsätta med på Objektfabriken.

Bodil jobbar främst som agil coach och förändringsledare. Med en civilingenjörsexamen i botten och många år som utvecklare vet hon vad det innebär att leverera inom stora organisationer. Hennes erfarenhet som chef och med utbildning inom ledarskap och organisation ger henne förståelse för utmaningarna att utveckla affären.

AndersOlausson_300x300.jpg

”Jag ser IT-utveckling som ett lagspel där krav, test och agilt måste samverka för att skapa bra system. Objektfabriken är starka i alla dessa discipliner vilket gör att jag får möjligheter att utvecklas vidare. Framför allt vill jag jobba med projekt där jag tar ett helhetsgrepp för att kvalitetssäkra leveransen.”

BodilBjörnberg_300x300.jpg

”Som agil coach vill jag hjälpa människor att förstå varandra. De agila metoderna är verktyg för ett bättre och effektivare samarbete i organisationen. Framför allt gillar jag att jobba med förändring när de första stegen är tagna. Att tillsammans bottna i vad som är unikt för den här organisationen och vad vi behöver prova för att lyckas är det mest spännande med mitt jobb.”

Time People Group anlitar Gunnar Söderström som hälsocoach för att ytterligare förstärka vår friskvårdsatsning

Gunnar Söderström är en mycket omtyckt och eftertraktad föreläsare med mångårig erfarenhet och över hundratalet föreläsningar bakom sig. Han är verksam som mental coach, personlig tränare, elitidrottare, kommentator, träningsexpert på TV4 och naprapat. I december är han en av föreläsarna på Stora inspirationsdagen i Stockholm, Göteborg och Malmö, tillsammans med bland andra Kristian Luuk och Pia Sundhage. Som naprapat och tränare har han utfört över 25 000 behandlingar! Till Gunnars nuvarande uppdragsgivare hör bl.a. Svenska fotbollsförbundet och FIFA. Han bedriver dessutom en omfattande och mycket uppskattad verksamhet med träningsresor, löpar- och skidgrupper. 

Här kan du läsa mer om Gunnar Söderström

Frukostseminarium den 22 september – från behov till krav och hur man kan bli mer agil tidigt i utvecklingen

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostseminarium på Objektfabriken.

Om man inte kan löpa hela linan ut och sluta med stora systemutvecklingsprojekt. Om man inte heller kan organisera sig efter värdeströmmar. Vad kan man göra istället? En liten tröst, det är inte helt kört i så fall.

I detta seminarium talar vi om:

  • Behovsdriven utveckling och vikten av att utveckla rätt saker

  • Effektkartläggning för att fokusera på målgrupper och önskade nyttor tidigt

  • User Story Mapping som teknik att få de agila teamen att förstå verksamhetens behov

  • Praktiska reflektioner från arbete på en stor svensk myndighet

  • Hur kan man öka möjligheterna att leverera nytta genom att inspireras av lean  


Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost


DATUM

Fredagen den 22 september 2017

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

ROBERT JONSSON
Seminariet leds av Robert Jonsson som har mer än 20 års erfarenhet som konsult inom förändringsledning, ledning av komplicerade projekt, verksamhets- och kravutveckling, agil coaching och –metodik. Robert är Reqb/Ireb-, Produktägar- och SAFe-certifierad och verksam på Objektfabriken som senior agil coach och kravmentor.


Här kan du anmäla dig till frukostseminariet!

 

 

Annsofie Gyllbäck fick ta emot stipendium från Sundbybergs stad

Vi på Objektfabriken tycker det är extra kul att våra engagerade konsulter uppmärksammas även utanför jobbet. Därför vill vi passa på att gratulera Annsofie Gyllbäck som på Nationaldagen fick ta emot Sundbybergs stads ungdomsledarstipendium 2017 för sitt arbete som ungdomsledare i Sundbybergs IK Skidor.

MOTIVERING
Annsofie är ledaren i Sunbybergs IK Skidor som verkligen brinner för de allra minsta skidåkarna, 6–9 åringarna – skidlek. Det är genom Annsofies engagemang för klubben och de yngre barnen som vi lyckats få klubbens barngrupp att växa. Annsofies sätt att se barnen, lyssna, leka fram kunskap och engagera sig i klubbens barn även utanför träningarna är föredömligt. Hon har tex på eget initiativ tagit med sig en ledsen liten skidåkare i spåren en lördag och fått honom att känna att det är roligt att åka skidor. Annsofie har också hjälpt till att rekrytera flera nya barn till klubben – tack vare sitt engagemang i kommunen som invånare och lärare. Annsofies genuina sätt att se barnen skapar förutsättningar för att få alla att trivas. 

Här kan du läsa mer

 

Annsofie står till vänster i bilden.

Annsofie står till vänster i bilden.

 

 

Björn Carlsson blir ny konsultchef för affärsområde Test och Kvalitetssäkring

Björn Carlsson blir ny konsultchef för affärsområde Test och Kvalietetssäkring from 1 juni 2017. Björn har över 23 års erfarenhet av mjukvaruutveckling varav de senaste 17 åren som konsult inom test och kvalitetssäkring. Björn har sett många olika organisationer och utvecklingsmetoder, jobbat i både stora program och små projekt och han har erfarenhet av att hjälpa uppdragsgivarna med uppsättning av förvaltningsorganisationer, rekrytering av testresurser och förbättring av processerna. Björn har stort engagemang att utveckla affärsområdet utifrån hans egna erfarenheter som konsult.

Frukostseminarium den 21 april om hur du prioriterar och planerar utan projekt

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostsemniarium på Objektfabriken. 
Denna gång får ni ta del av en förändringsresa där vi:

  • Slopade projekt och ersatte dem med mindre initiativ som vi kallade Duplos
  • Organiserade om till tvärfunktionella feature-team vilket resulterade i effektivare leveranser och ett förbättrat ledarskap i en ny organisation.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost.


DATUM

Fredagen den 21 april 2017

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

VICTORIA NORMARK
Jag tänkte berätta om den resa vi gjorde på Ongame när vi slopade projekt och ersatte dem med mindre initiativ som vi kallade Duplos. För att kunna leverera effektivt var vi tvungna att organisera om, från komponent-team till tvärfunktionella feature-team. Kulturen och ledarskapet spelade en stor roll för att vi skulle lyckas. Ni får följa med på denna berättelse och höra om svårigheter så väl som framgångssagor.