Ulf Söderholm talar på konferensen ”Från krav till system” 6 februari

Vi kan med stolthet berätta att vår medarbetare Ulf Söderholm ska hålla föredrag på konferensen ”Från krav till system 2019” som arrangeras av NFI på Quality Hotel Globe, Stockholm den 5-6 februari. Ulf kommer att prata om ”Kravställning av säkerhetskritiska system” och kommer bland annat att handla om ”När människor riskerar att skadas eller dö krävs en hög säkerhetsbevisning vid kravställning av IT-system”, ”Hur kan säkerhetsbevisningen vidmakthållas under produktens hela livscykel” och ”Praktiska erfarenheter och lärdomar från bland annat Stockholms Tunnelbana”.

Här kan du läsa mer


Välkommen till frukostseminarium om DevOps – ett praktikfall

Ta del av Scanias resa om hur man gjorde för att realisera DevOps i praktiken. Varför införde Scania DevOps? Vilka steg har man hittills tagit? Vad har detta inneburit för organisationen? Vilka resultat har man uppnått och vart leder resan härnäst? 

Afshin Mohammadi, Giraff, kommer delge sina upplevelser och reflektioner kring införandet av DevOps på Scania där han coachade utvecklingsteamen vid etableringen av DevOps.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost. Antal platser är begränsat.

Inbjudan_kollage_frukostseminarie_900x600px_2.png

DATUM

Fredagen den 1 februari 2019

PLATS

Time People Groups kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Seminariet påbörjas
9.00 Seminariet avlutas

TALARE

Afshin_Giraff.png

Afshin Mohammadi
Afshin har 20 års erfarenhet från IT-branschen och haft en rad olika roller som Utvecklare, Configuration Manager och Projektledare. Under de senaste åren har han arbetat med införandet av DevOps inom Scania, där han coachat utvecklingsteamen i etableringen av DevOps och Continuous Delivery-processerna.


 

Frukostseminarium 30 november. Agil planering - hur mycket och hur ofta?

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostseminarium på Objektfabriken.
- Vi jobbar agilt, Scrum, så vi planerar bara en sprint (två veckor) i taget ?! Fel, fel fel! Eller?

En morgon där du tillsammans med två av våra Agila coacher en gång för alla tar död på myten om att jobba agilt inte är förenligt med den planering som verkligheten kräver. Tvärtom! Att arbeta agilt betyder att man planerar oftare men lite mindre varje gång! Anette och Hardi lotsar oss igenom:

  • Agil planering

  • Agil Releaseplanering

  • Hur många sprintar, måste/borde/ska/får(!) planeras

  • Varför, när, hur och vem?  

  • Just in time!

Det blir både tips och goda exempel från verkligheten, där våra agila coacher lotsat organisationer i agilt arbetssätt och agil planering. 

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på riktigt god frukost.
Antal platser är begränsat så först till kvarn gäller.

Frukost_p_bricka.jpg

DATUM

Fredagen den 30 november 2018

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

ANETTE RUNG
Anette är en senior agil coach med lång erfarenhet av olika roller, organisationer och branscher. Med rötterna i IT är Anette en mångsidig konsult som coachar, leder och utvecklar  både affärer, verksamheter, team och medarbetare.

HARDI LEANDER
Hardi är en agil coach och ledare. Han är specialiserad inom agila metoder med bakgrund inom olika branscher och olika roller. Hardi är passionerad av att coacha, leda och utveckla både verksamheter, team och individer.


 

Frukostseminarium 24 augusti: Blockchain – What´s the fuzz all about?

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostseminarium på Objektfabriken för er som vill veta mer om tekniken bakom bitcoin. Ny teknik tillsammans med kryptovalutor är en kombination som skapar myter. Budskapet från de redan frälsta blir att kryptovalutor skall lösa allt vad gäller betalningar och Blockchain skall lösa alla tekniska problem. Det är naturligtvis inte sant! Därför ska vi reda ut några av myterna genom att gå igenom följande:

  • Vad är en kryptovaluta och hur används den?

  • Vad är Blockchain och vad är det bra för?

Vi avslutar med att visa ett pågående projekt, Nordic Fund Ledger, där man med hjälp av Blockchain försöker effektivisera och förbättra fondmarknaden.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på riktigt god frukost.
Antal platser är begränsat så först till kvarn gäller.


DATUM

Fredagen den 24 augusti 2018

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

BJÖRN DEGERMARK
Björn har en bakgrund från både affär- och tekniksidan. Sedan många år jobbar han som projektledare och affärsutvecklare. Hans erfarenheter kombinerade med nyfikenhet ger honom kunskap och förståelse för att leda projekt som utmanar gamla sanningar och kombinerar teknik och affär. Björn leder just nu ett av FinTech´s mest spännande projekt, Nordic Fund Ledger.


Björn Carlsson föreläser om agil test på NFI Testforum 16 maj 2018

Många organisationer har kommit långt i det agila införandet med många självständiga team som själva prioriterar sina arbeten. Problemet med agila team är att de oftast är agila i sitt eget stuprör. När större tjänster införs som kräver utveckling av många team samtidigt brukar den totala utvecklingen inte bli så agil eftersom teamen inte tar ansvar utanför team-gränsen. Men hur går större arbeten till som involverar alla team samtidigt?  Hur kvalitetssäkrar man tvärfunktionella krav i ett större projekt eller program?

Björn Carlsson har mångårig erfarenhet av att jobba med många agila team i stora projekt och vet att man som testledare måste man röra sig över disciplinerna test, krav och agil coachning för att få ihop vettiga leveranser för test. Björn jobbar aktivt i hela utvecklingskedjan, från att identifiera viktiga testområden utifrån krav och design, via koordinering av tvärfunktionella arbetspaket till att leda testsessioner i systemtestmiljöer tillsammans med team och verksamhet. Björn har certifieringar inom ISTQB, REQB, Scrum och SAFe och har ofta haft testledarroller som involverar alla discipliner. 

Här kan du läsa mer

Björn C.jpg

Frukostseminarium den 9 mars. Feedback på ett annat sätt – för att vi vill vara ett team!

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostseminarium på Objektfabriken. Idag när nästan alla jobbar i team behöver vi verkligen en feedback-kultur, annars blir vi inget team utan bara en grupp människor som låtsas jobba tillsammans. Jag tror de flesta av er redan kan en eller flera feedback-modeller, och förstår varför det är så himla bra att ge varandra feedback. Och ändå blir det inte av att ge feedback. Det är ännu ett "borde" som ligger och tynger i ryggsäcken.

Så jag vill visa på andra sätt att se och tänka om feedback. Och utifrån det blir det lättare att göra på ett annat sätt. Jag har utbildat flera hundra människor inom feedback och nästan alla har fått en förändrad inställning till vad feedback är.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på god frukost från Petite France.


DATUM

Fredagen den 9 mars

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

BODIL BJÖRNBERG
Bodil har en bakgrund både som utvecklare och chef. Sedan många år jobbar hon som agil coach och förändringsledare. Hennes erfarenheter kombinerade med en gedigen utbildning både inom teknik ochbeteendevetenskap ger henne kunskap och förståelse för att skapa unika och därmed varaktiga förändringar.