Frukostseminarium 24 augusti: Blockchain – What´s the fuzz all about?

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostseminarium på Objektfabriken för er som vill veta mer om tekniken bakom bitcoin. Ny teknik tillsammans med kryptovalutor är en kombination som skapar myter. Budskapet från de redan frälsta blir att kryptovalutor skall lösa allt vad gäller betalningar och Blockchain skall lösa alla tekniska problem. Det är naturligtvis inte sant! Därför ska vi reda ut några av myterna genom att gå igenom följande:

  • Vad är en kryptovaluta och hur används den?
  • Vad är Blockchain och vad är det bra för?  

Vi avslutar med att visa ett pågående projekt, Nordic Fund Ledger, där man med hjälp av Blockchain försöker effektivisera och förbättra fondmarknaden.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på riktigt god frukost.
Antal platser är begränsat så först till kvarn gäller.


DATUM

Fredagen den 24 augusti 2018

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

BJÖRN DEGERMARK
Björn har en bakgrund från både affär- och tekniksidan. Sedan många år jobbar han som projektledare och affärsutvecklare. Hans erfarenheter kombinerade med nyfikenhet ger honom kunskap och förståelse för att leda projekt som utmanar gamla sanningar och kombinerar teknik och affär. Björn leder just nu ett av FinTech´s mest spännande projekt, Nordic Fund Ledger.


Här kan du anmäla dig!

Björn Carlsson föreläser om agil test på NFI Testforum 16 maj 2018

Många organisationer har kommit långt i det agila införandet med många självständiga team som själva prioriterar sina arbeten. Problemet med agila team är att de oftast är agila i sitt eget stuprör. När större tjänster införs som kräver utveckling av många team samtidigt brukar den totala utvecklingen inte bli så agil eftersom teamen inte tar ansvar utanför team-gränsen. Men hur går större arbeten till som involverar alla team samtidigt?  Hur kvalitetssäkrar man tvärfunktionella krav i ett större projekt eller program?

Björn Carlsson har mångårig erfarenhet av att jobba med många agila team i stora projekt och vet att man som testledare måste man röra sig över disciplinerna test, krav och agil coachning för att få ihop vettiga leveranser för test. Björn jobbar aktivt i hela utvecklingskedjan, från att identifiera viktiga testområden utifrån krav och design, via koordinering av tvärfunktionella arbetspaket till att leda testsessioner i systemtestmiljöer tillsammans med team och verksamhet. Björn har certifieringar inom ISTQB, REQB, Scrum och SAFe och har ofta haft testledarroller som involverar alla discipliner. 

Här kan du läsa mer

Björn C.jpg

Frukostseminarium den 9 mars. Feedback på ett annat sätt – för att vi vill vara ett team!

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostseminarium på Objektfabriken. Idag när nästan alla jobbar i team behöver vi verkligen en feedback-kultur, annars blir vi inget team utan bara en grupp människor som låtsas jobba tillsammans. Jag tror de flesta av er redan kan en eller flera feedback-modeller, och förstår varför det är så himla bra att ge varandra feedback. Och ändå blir det inte av att ge feedback. Det är ännu ett "borde" som ligger och tynger i ryggsäcken.

Så jag vill visa på andra sätt att se och tänka om feedback. Och utifrån det blir det lättare att göra på ett annat sätt. Jag har utbildat flera hundra människor inom feedback och nästan alla har fått en förändrad inställning till vad feedback är.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på god frukost från Petite France.


DATUM

Fredagen den 9 mars

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

BODIL BJÖRNBERG
Bodil har en bakgrund både som utvecklare och chef. Sedan många år jobbar hon som agil coach och förändringsledare. Hennes erfarenheter kombinerade med en gedigen utbildning både inom teknik ochbeteendevetenskap ger henne kunskap och förståelse för att skapa unika och därmed varaktiga förändringar.


Robert Jonsson talar på konferensen Från krav till system 30 januari 2018

Vi kan med stolthet berätta att vår medarbetare Robert Jonsson ska hålla föredrag på konferensen ”Från krav till system 2018” som arrangeras av NFI på Hilton, Slussen, Stockholm den 30-31 januari. Robert kommer att tala om kravhantering kopplat till värdeströmmar och organisationens struktur. Robert kommer att tala om ”Från behov till krav och hur man kan bli mer agil tidigt i utvecklingen”. Han kommer bland annat att prata om behovsdriven utveckling, effektkartläggning och User Story Mapping.

Här kan du läsa mer

Frukostseminarium 15 december – att testa och kvalitetssäkra tvärfunktionella krav i större projekt och program

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostseminarium på Objektfabriken. Många organisationer har kommit långt i det agila införandet med många självständiga agila team som har full koll på sin produkt och prioriterar själva mellan förbättringar och produktionsincidenter.

  • Men hur går större arbeten till som involverar alla team samtidigt?
  • Hur får man teamen att gå utanför sin teamgräns och ta ansvar för införandet av tvärfunktionella tjänster?
  • Hur kvalitetssäkrar man tvärfunktionella krav i ett större projekt eller program?

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost. 
Antal platser är begränsat så först till kvarn gäller. Inbjudan är personlig.


DATUM

Fredagen den 15 december 2017

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

BJÖRN CARLSSON
Björn har mångårig erfarenhet av att jobba både i stora projekt/program med etablerade utvecklingsprocesser samt i agila projekt. Som erfaren testledare har Björn ofta en viktig roll i projektens kvalitetssäkring under hela utvecklingsprocessen, från att identifiera viktiga testområden utifrån krav och design till att ta fram infrastruktur för tidiga integrations- och systemtester tillsammans med verksamheten.


Time People Group siktar på börsen!

Nya tider väntar för Time People Group när vi nu siktar på att bli börsnoterade. Vi går från privat ägande till publikt för att öka tillväxttakten och skapa större möjligheter för att köpa eller starta upp nya bolag. Vi är stolta över att ha varit vinstdrivande i över tio år, i både låg- och högkonjunktur, och kan erbjuda ett bolag med specialistkompetens och ett långsiktigt perspektiv på marknaden.

Teckningsperioden är mellan 12 oktober och 10 november. Första handelsdag är planerad till den 4 december på NGM Nordic MTF. Är du intresserad av att teckna aktier i Time People Group eller vill du veta mer?  Läs mer på Time People Groups webbplats och spana in filmerna här nedan.

Time People Groups vd Magnus Lönn berättar mer om börsnoteringen och varför det lönar sig att teckna aktier i Time People Group.

Magnus Lönn presenterar bolaget på Aktiedagen i Stockholm 17 oktober 2017. 

Mats Pehrson leder kursen Leading SAFe® 4.5 – Agil transformation

Vi är stolta att berätta av vår medarbetare Mats Pehrson leder kursen ”Leading SAFe® 4.5 – Agil transformation” som arrangeras av NFI Utbildning. Mats är erfaren projektledare, coach och lärare med stor erfarenhet av att leda agila införanden och transformationer inom olika organisationer och branscher såsom bank, telekom och myndigheter, alltifrån teamnivån till tvärs genom organisationer från idé till leverans. Kursen ges 25-26 oktober och 20-21 november.

Här kan du läsa mer om kursen

Vi på Objektfabriken förstärker vårt team med ytterligare två seniora konsulter

Bodil jobbar främst som agil coach och förändringsledare. Med en civilingenjörsexamen i botten och många år som utvecklare vet hon vad det innebär att leverera inom stora organisationer. Hennes erfarenhet som chef och med utbildning inom ledarskap och organisation ger henne förståelse för utmaningarna att utveckla affären.

Anders har lång erfarenhet av test, krav och att arbeta agilt i många olika branscher. Han har även mångårig erfarenhet av att utbilda och föreläsa inom test och krav, vilket han även kommer att fortsätta med på Objektfabriken.

BodilBjörnberg_300x300.jpg

”Som agil coach vill jag hjälpa människor att förstå varandra. De agila metoderna är verktyg för ett bättre och effektivare samarbete i organisationen. Framför allt gillar jag att jobba med förändring när de första stegen är tagna. Att tillsammans bottna i vad som är unikt för den här organisationen och vad vi behöver prova för att lyckas är det mest spännande med mitt jobb.”

AndersOlausson_300x300.jpg

”Jag ser IT-utveckling som ett lagspel där krav, test och agilt måste samverka för att skapa bra system. Objektfabriken är starka i alla dessa discipliner vilket gör att jag får möjligheter att utvecklas vidare. Framför allt vill jag jobba med projekt där jag tar ett helhetsgrepp för att kvalitetssäkra leveransen.”