Robert Jonsson talar på konferensen Från krav till system 30 januari 2018

Vi kan med stolthet berätta att vår medarbetare Robert Jonsson ska hålla föredrag på konferensen ”Från krav till system 2018” som arrangeras av NFI på Hilton, Slussen, Stockholm den 30-31 januari. Robert kommer att tala om kravhantering kopplat till värdeströmmar och organisationens struktur. Robert kommer att tala om ”Från behov till krav och hur man kan bli mer agil tidigt i utvecklingen”. Han kommer bland annat att prata om behovsdriven utveckling, effektkartläggning och User Story Mapping.

Här kan du läsa mer

Frukostseminarium 15 december – att testa och kvalitetssäkra tvärfunktionella krav i större projekt och program

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostseminarium på Objektfabriken. Många organisationer har kommit långt i det agila införandet med många självständiga agila team som har full koll på sin produkt och prioriterar själva mellan förbättringar och produktionsincidenter.

  • Men hur går större arbeten till som involverar alla team samtidigt?
  • Hur får man teamen att gå utanför sin teamgräns och ta ansvar för införandet av tvärfunktionella tjänster?
  • Hur kvalitetssäkrar man tvärfunktionella krav i ett större projekt eller program?

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost. 
Antal platser är begränsat så först till kvarn gäller. Inbjudan är personlig.


DATUM

Fredagen den 15 december 2017

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

BJÖRN CARLSSON
Björn har mångårig erfarenhet av att jobba både i stora projekt/program med etablerade utvecklingsprocesser samt i agila projekt. Som erfaren testledare har Björn ofta en viktig roll i projektens kvalitetssäkring under hela utvecklingsprocessen, från att identifiera viktiga testområden utifrån krav och design till att ta fram infrastruktur för tidiga integrations- och systemtester tillsammans med verksamheten.


Time People Group siktar på börsen!

Nya tider väntar för Time People Group när vi nu siktar på att bli börsnoterade. Vi går från privat ägande till publikt för att öka tillväxttakten och skapa större möjligheter för att köpa eller starta upp nya bolag. Vi är stolta över att ha varit vinstdrivande i över tio år, i både låg- och högkonjunktur, och kan erbjuda ett bolag med specialistkompetens och ett långsiktigt perspektiv på marknaden.

Teckningsperioden är mellan 12 oktober och 10 november. Första handelsdag är planerad till den 4 december på NGM Nordic MTF. Är du intresserad av att teckna aktier i Time People Group eller vill du veta mer?  Läs mer på Time People Groups webbplats och spana in filmerna här nedan.

Time People Groups vd Magnus Lönn berättar mer om börsnoteringen och varför det lönar sig att teckna aktier i Time People Group.

Magnus Lönn presenterar bolaget på Aktiedagen i Stockholm 17 oktober 2017. 

Mats Pehrson leder kursen Leading SAFe® 4.5 – Agil transformation

Vi är stolta att berätta av vår medarbetare Mats Pehrson leder kursen ”Leading SAFe® 4.5 – Agil transformation” som arrangeras av NFI Utbildning. Mats är erfaren projektledare, coach och lärare med stor erfarenhet av att leda agila införanden och transformationer inom olika organisationer och branscher såsom bank, telekom och myndigheter, alltifrån teamnivån till tvärs genom organisationer från idé till leverans. Kursen ges 25-26 oktober och 20-21 november.

Här kan du läsa mer om kursen

Vi på Objektfabriken förstärker vårt team med ytterligare två seniora konsulter

Bodil jobbar främst som agil coach och förändringsledare. Med en civilingenjörsexamen i botten och många år som utvecklare vet hon vad det innebär att leverera inom stora organisationer. Hennes erfarenhet som chef och med utbildning inom ledarskap och organisation ger henne förståelse för utmaningarna att utveckla affären.

Anders har lång erfarenhet av test, krav och att arbeta agilt i många olika branscher. Han har även mångårig erfarenhet av att utbilda och föreläsa inom test och krav, vilket han även kommer att fortsätta med på Objektfabriken.

BodilBjörnberg_300x300.jpg

”Som agil coach vill jag hjälpa människor att förstå varandra. De agila metoderna är verktyg för ett bättre och effektivare samarbete i organisationen. Framför allt gillar jag att jobba med förändring när de första stegen är tagna. Att tillsammans bottna i vad som är unikt för den här organisationen och vad vi behöver prova för att lyckas är det mest spännande med mitt jobb.”

AndersOlausson_300x300.jpg

”Jag ser IT-utveckling som ett lagspel där krav, test och agilt måste samverka för att skapa bra system. Objektfabriken är starka i alla dessa discipliner vilket gör att jag får möjligheter att utvecklas vidare. Framför allt vill jag jobba med projekt där jag tar ett helhetsgrepp för att kvalitetssäkra leveransen.”

Time People Group anlitar Gunnar Söderström som hälsocoach för att ytterligare förstärka vår friskvårdsatsning

Gunnar Söderström är en mycket omtyckt och eftertraktad föreläsare med mångårig erfarenhet och över hundratalet föreläsningar bakom sig. Han är verksam som mental coach, personlig tränare, elitidrottare, kommentator, träningsexpert på TV4 och naprapat. I december är han en av föreläsarna på Stora inspirationsdagen i Stockholm, Göteborg och Malmö, tillsammans med bland andra Kristian Luuk och Pia Sundhage. Som naprapat och tränare har han utfört över 25 000 behandlingar! Till Gunnars nuvarande uppdragsgivare hör bl.a. Svenska fotbollsförbundet och FIFA. Han bedriver dessutom en omfattande och mycket uppskattad verksamhet med träningsresor, löpar- och skidgrupper. 

Här kan du läsa mer om Gunnar Söderström

Frukostseminarium den 22 september – från behov till krav och hur man kan bli mer agil tidigt i utvecklingen

Välkommen till ännu ett inspirerande frukostseminarium på Objektfabriken.

Om man inte kan löpa hela linan ut och sluta med stora systemutvecklingsprojekt. Om man inte heller kan organisera sig efter värdeströmmar. Vad kan man göra istället? En liten tröst, det är inte helt kört i så fall.

I detta seminarium talar vi om:

  • Behovsdriven utveckling och vikten av att utveckla rätt saker

  • Effektkartläggning för att fokusera på målgrupper och önskade nyttor tidigt

  • User Story Mapping som teknik att få de agila teamen att förstå verksamhetens behov

  • Praktiska reflektioner från arbete på en stor svensk myndighet

  • Hur kan man öka möjligheterna att leverera nytta genom att inspireras av lean  


Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på frukost


DATUM

Fredagen den 22 september 2017

PLATS

Objektfabrikens kontor, Celsiusgatan 10, Kungsholmen, Stockholm

AGENDA

7.30 Frukost
8.00 Helena Engström hälsar välkommen
8.05 Seminarium med tillfälle för frågor
9.00 Tack för idag

TALARE

ROBERT JONSSON
Seminariet leds av Robert Jonsson som har mer än 20 års erfarenhet som konsult inom förändringsledning, ledning av komplicerade projekt, verksamhets- och kravutveckling, agil coaching och –metodik. Robert är Reqb/Ireb-, Produktägar- och SAFe-certifierad och verksam på Objektfabriken som senior agil coach och kravmentor.